divendres, 21 de març del 2008

Recordant Josep Verdaguer i Coma

El dia 14 ens va deixar un altre amic. Tenia 85 anys i havia nascut a Barcelona, al barri de Sant Andreu de Palomar. La seva vocació artística es va manifestar molt aviat: als 15 anys va pintar el primer quadre i als 17 ja treballava reproduint obres dels grans mestres de la pintura. A partir del 1947 en que va fer la seva primera exposició, no ha parat d'exposar en diversos països i en varies ciutats d'Espanya.

La seva creativitat també s'ha expressat, a partir de 1956, a través de pintures murals entre les quals es troben: l'església de Sant Andreu del Palomar(Barcelona), la de Estaon, Casibrós, Montesclado, Lladrós, Ainet de Cardós i Llavorsí(Lleida), la de Queralps(Girona) i col.laborà en la decoració de l'aeroport de Barcelona.

La seva pintura vol ser testimoni del seu entorn: els suburbis, els barracons de platja, els passos a nivell, els camps de flors...

Ha rebut la Medalla d'Or del Districte de Sant Andreu el 1973, l'homenatge que el mateix districte li va oferir el 1985 i l'homenatge que el 2001 van impulsar el Grup de pintors de Sant Andreu i el Consell del Districte, amb l'adhesió de diverses entitats. També el 2001 va rebre la Medalla d'Honor de Barcelona per la seva trajectòria artística.

Descansa en pau amic Josep.